Terapie prin arta online

Annemari Herzlinger 0 Comments

Locație: platforma online Zoom                 
Email: anne.varsh@protonmail.com                           
Număr de telefon:
0764370445                                       
 

Psihoterapia online are la bază aceleași idei și concepte ca și cea față în față, fiind însă de multe ori o alternativă viabilă atunci când psihoterapia tradițională nu este accesibilă sau posibilă. Pentru unii oameni terapia online este singura cale de a lua parte la ședințe de terapie sau de a interacționa cu un psihoterapeut.

Terapia prin artă online este captivantă deoarece permite exprimarea trăirilor și într-un mod non-verbal prin intermediul imaginilor. A face artă în timpul ședinței de terapie online relaxează și liniștește, iar a fi creativ în sesiunea de terapie dă o dimensiune nouă acesteia.

Spre deosebire de celelalte forme de psihoterapie, terapia prin artă online te poate ajuta să te conectezi la creativitatea ta, te ajută să găsești modalități de-ți gestiona și exprima emoțiile,dar și de a vorbi despre acestea și despre trăirile tale într-un mod sigur.

Crearea de arta poate fi un proces eliberator atunci cand oamenii sunt incurajati sa creeze, sa-si urmeze propriile instincte artistice si emotionale.

  Beneficiile terapiei prin arta individuala:
* Dezvoltarea de noi modalitati sau strategii de a face fata problemelor sau situatiilor dificile
* Imbunatatirea starii mintale, fizice si emotionale
* Cresterea constintei si valorii de sine
* Diminuarea stresului si a anxietatii
* Stimularea functiei cognitive si gandirii creative
* Relaxeaza si permite concetrarea asupra trairilor pozitive
* Este foarte utila in terapia depresiei, a tulburarilor de stres post-traumatic sau a unor fobii
* Permite gestionarea comportamentelor specifice si procesarea emotiilor
* Sustine exprimarea non-verbala a emotiilor, a trairilor, gandurilor si experientei personale atunci cand exprimarea verbala este imposibila
* Ofera capacitatea de auto-analiza prin intermediul procesului si lucrarii de arta


Care este prețul unei sesiuni de terapie online?

Prețul unei ședințe de terapie prin arta online cu mine este de 250 RON/ oră. ( primele trei ședinte de terapie 220RON)

Deoarece este o perioadă dificilă, dacă te confrunți cu dificultăți financiare, te rog anunță-mă pentru a putea beneficia de o reducere.

Lucrez și cu clienți din alte țări?

Da, terapia online ne oferă posibilitatea de a face terapie cu oameni aflați oriunde în lume.

Este terapia prin artă online potrivită oricui?

Dincolo de avantajele sale, din punctul meu de vedere, terapia prin artă online prezintă unele limitări în situații specifice. Terapia online cu mine probabil nu este cea mai potrivită nevoilor tale dacă ai o afecțiune de sănătate mintală diagnosticată, o idee suicidară activă,  dependență de droguri sau alcool sau un mod de viață haotic sau dacă ești prins într-o relație cu un partener abuziv.

Este posibil însă să existe și să găsești un alt terapeut care să poată lucra cu tine online în modul potrivit ție. Nu te descuraja și nu renunța în a căuta un terapeut.

Cât de dese sunt întâlnirile?

Întâlnirile se stabilesc împreună cu clienții, constanța și ritmicitatea acestora este însă un criteriu deosebit de important.

Dacă dorești ședințe de terapie ocazionale sau la intervale de timp neregulate, eu nu sunt terapeutul potrivit ție. Cu toate acestea, este posibil să existe și să găsești un alt terapeut online care să poată lucra cu tine în modul cel mai potrivit ție. Nu te descuraja și nu renunța în a căuta un terapeut.

Mai multe despre terapia prin arta și despre modul în care lucrez

Dacă dorești să citești mai multe despre terapia prin artă, o poți face citind mai multe articole și pagini pe acest site web.

Întreabă-mă dacă vrei să afli alte detalii sau informații: anne.varsh@protonmail.com
telefon: 0764.370.445     

* Acesta este un email criptat ce folosește serviciul de email ProtonMail.
ProtonMail este ușor de utilizat, având și o versiune gratuită. Emailurile trimise între două adrese ProtonMail asigură o criptare end-to-end și confidențialitate mărită.