Cursuri si ateliere

anne varsh 0 Comments

 
Grup terapie prin arta pentru femei


Intalniri ramase: 16.04, 23.04
Ora: 18:00 -19:30
Numar maxim participanti: 7
Numar de intalniri: 12
Adulti: 20+
Pret: 25 RON/intalnire

Terapia prin artă este o formă de psihoterapie, la baza căreia stau atât psihologia cât și arta. Cladită pe teoriile psihoterapiei, ea folosește procesul creativ, tehnicile și lucrările de artă pentru a ajuta oamenii să cunoască, recunoască și să-și exploreze propriile emoții și trăiri, să dezvolte conștiința de sine, dar și să acceseze conflictele interne.
 
Crearea de artă în cadru unui grup oferă siguranță și sprijin psihologic, reduce izolarea favorizând interacția și socializarea, chiar și în lipsa cuvintelor, arta fiind limbajul și modalitatea de comunicare.
 
Beneficiile unui grup de terapie prin artă :
 
*Încurajează gestionare comportamentelor specifice și procesarea emoțiilor
*Ajută membrii grupului să creeze frumusețe din părțile mai putin plăcute ale vieții
*Permite dezvoltarea unui sens al propriei valori
*Determină stiluri de adaptare mai bune și îmbunătățește abilitățile interpersonale                 
*Dă naștere unui sentimentului de apartenență, de acceptare și validare
*Crează o rețea de sprijin, datorită proceselor ce au loc în grup
* Încurajează auto-analiza prin intermediul procesului și a lucrării de artă
*Facilitează învățarea socială într-un mediu de susținere prin cooperare și comunicare
 

* înainte de a plăti verificați că mai sunt locuri libere
 
 
 
         Serie de ateliere de terapie prin arta – Povestea mea


Date: 30.03, 06.04, 13.04, 20.04
Ora: 17:30 -19:00  
Numar de ateliere: 4
Adulti: 22+
Pret:80 RON/atelier


Un set de 4 ateliere in cadrul carora vei putea invata, intelege si exersa tehnici specifice terapiei prin arta plastica ce vor facilita comunicarea si vor furniza mai multe detalii despre client si povestea sa personala, despre modul sau de rezolvare a problemelor sau modalitatile sale de coping. Cursul se adreseaza psihologilor, psihoterapeutilor, consilierilor sau asistentilor sociali ce doresc sa-si mareasca paleta de tehnici.

"Suntem creaturi ce povestesc povesti. Ca si copii noi ne insusim vorbirea pentru a putea povesti acele povesti ce sunt in interiorul nostru." Jerome S. Bruner

Este parte din natura nostra sa spunem si sa ascultam povesti, ba chiar ar fi greu sa concepem viata nostra fara ele. Mereu povestim, mereu cautam partasi si ascultatori la povestile noastre.

A povesti este modul nostru de a ne explicam si intelege lumea, mecanismul ce ne ajuta sa intelegem cine suntem, povestile fiind instrumentul cu ajutorul caruia organizam lucrurile ce ni se intampla.

Prin intermediul povestii putem sa ne descoperim pe noi intr-un mod nou si neasteptat, putem dezvalui altora lucruri ascunse in sufletul nostru sau sa construim legaturi cu ceilalti.
Simplul fapt de a impartasi o poveste altcuiva combate izolarea ce caracterizeaza uneori vietile nostre. Astfel, povestea poarta în ea sămânța comunității.

Inscriere se poate face pentru intreg grupul de ateliere sau pentru fiecare atelier in parte.

Program:
Atelier 30.03 – Tehnica de explorare a starii de here and now in povestea clintului
Atelier 06.04 - Tehnica ce evidentiaza metodele de coping in cadrul povestii personale
Atelier 13.04 – Tehnica ce permite analiza complexa a propriei persoane
Atelier 20.04 Povestea personala prezentata intr-o forma metaforica si lucrul terapeutic cu metafora

Pentru mai multe detalii si inscriere: terapeuti.prin.arta@gmail.com
 
 
Serie de ateliere – Introducere in evaluarea in terapia prin arta


Date: 11.05, 18.05, 25.05
Ora: 18:00 -19:30
Numar maxim participanti: 5
Numar de intalniri: 3
Adulti: 22+
Pret: 90 RON/atelier

Un set de 3 ateliere in cadrul carora vei putea invata, intelege si exersa tehnici de evaluare specifice terapiei prin arta plastica. Cursul se adreseaza psihologilor, psihoterapeutilor, consilierilor sau asistentilor sociali ce doresc sa-si mareasca paleta de tehnici de evaluare cu tehnici folosite de specialistii in terapia prin arta din diferite colturi ale lumii.


Folosind arta ca limbaj si crearea de arta ca modalitate de exprimare si exteriorizare a starilor si trairilor interne vei putea obtine informatii importante despre starea clientului, intr-un mod mai confortabil pentru el. Vei putea monitoriza schimbarile si transformarile ce apar ca urmare a procesului terapeutic, vei intelege mai usor de ce si cum anumite lucruri functioneaza in terapie iar altele nu. In terapia prin arta scopul tehnicilor de evaluare nu este stabilirea unui diagnostic ci intelegerea starii de "here and now" a clientului, a greutatilor si limitarilor sale, a lucrurilor ce functioneaza sau nu in procese terapeutice specifice.

Desi terapia prin arta are la baza ideea ca orice om are capacitatea latenta de a-si proiecta starile si conflictele interioare intr-o lucrarea artistica, tehnici de evaluare in terapia prin arta sunt clar diferite de testele proiective utilizate de psihologi in evaluarea psihologica.

Inscriere se poate face pentru intreg grupul de ateliere sau pentru fiecare atelier in parte, in limita locurilor disponibile.

Program:
Atelier 11.04 – Tehnica de evaluare a starii actuale, a starii de tranzitie, aici si acum ale clientului.
Atelier 18.04 Tehnica de evaluarea a povestii personale, a perceptiei lumii interioare si exterioare
Atelier 25.04 Tehnica de evaluarea a tipului de atasament, atat la copii cat si la adulti in termenii relatiilor pe care le au

 
Pentru mai multe detalii si inscriere: terapeuti.prin.arta@gmail.com


Atelier de terapie prin arta – tehnici de incalzire

 
Data: 20.05.2021
Ora: 18:00 -20:00
Loc: online, Zoom
Adulti: 20+
Pret: 70 RON

 
Activitatile de incalzire (warm-up) sunt folosite deseori in cadrul sedintelor de terapie, fiind foarte potrivite la inceputul sesiunii. 
 
Sunt activitati relative simple ce ii ajuta pe clienti sa se familiarizeze, in cadrul terapiei prin arta, cu desenul si exprimarea creativa, sporind respectul de sine si ajuta la transmiterea mesajului ca estetica lucrarii nu este un criteriu.

Tehnicile de warm-up sparg gheata si fac procesul de terapie, in special in cadrul terapiei de grup, mai prietenos, oferind clientilor posibilitatea de a se relaxa sau de a socializa cu ceilalti membrii, de a se integra mai usor in grup, de-a se simti parte a sa.

In cadrul atelierului iti vei imbogati paleta de tehnici cu tehnici folosite in terapia prin arta si le vei experimenta, putandu-le folosi in practica clinica imediat.

Beneficiile tehnicilor de warm-up:

* Diminuarea stresului si a anxietatii de inceput 
* Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si cooperare 
* Intarirea increderii in sine si in propria valoare 
* Acceptarea de sine si promovarea autenticitatii 
* Facilitarea comunicarii cu cei din jur incurajand astfel socializarea in interiorul grupului 
* Acest curs se adreseaza psihologilor, psihoterapeutilor, psihopedagogilor, consilierilor scolari, asistentilor sociali sau cadrelor didactice. 
 
 
Daca doriti sa primiti in email noutatile lunare va puteti inscrie aici.