Cursuri si ateliere

anne varsh 0 Comments

 
Introducerea in evaluarea in terapia prin arta 


Date: 
06.10. 2021 , ora 18:00 - 20:00
13.10.2021, ora 18:00 -20:00
22.10.2021, ora 18:30 - 20:30
 
Numar maxim de participanti: 5 pentru fiecare atelier
Varsta:22+
Pret: 120 RON/ atelierAceste ateliere se adreseaza psihologilor, psihoterapeutilor, psihopedagogilor, consilierilor scolari sau asistentilor sociali ce doresc sa-si imbogateasca paleta de tehnici de evaluare cu tehnici folosite in terapia prin arta.
 
Folosind arta ca limbaj si crearea de arta ca modalitatea de exprimare si exteriorizare a starilor si trairilor interne vei putea obtine informatii importante despre starea clientului, intr-un mod mai putin infricosator pentru el. Vei putea monitoriza schimbarile si transformarile ce apar ca urmare a procesului terapeutic, vei intelege mai usor de ce si cum anumite lucruri functioneaza in terapie, de ce unele nu functioneaza si nu numai, caci scopul tehnicilor de evaluare in terapia prin arta nu este stabilirea unui diagnostic ci intelegerea starii de "here and now" a clientului, a greutatilor si limitarilor sale, a lucrurilor ce functioneaza sau nu in procese terapeutice specifice. 
 
Desi terapia prin arta are la baza ideea ca orice om are capacitatea latenta de a-si proiecta starile si conflictele interioare intr-o lucrarea artistica, tehnici de evaluare in terapia prin arta sunt clar diferite de testele proiective utilizate de psihologi in evaluarea psihologica.
Inscriere se poate face pentru intreg grupul de ateliere sau pentru fiecare atelier in parte, in limita locurilor disponibile.
 
Atelier 06.10 – Tehnica de evaluare a starii actuale, a starii de tranzitie, aici si acum ale clientului.
Atelier 13.10 Tehnica de evaluarea a povestii personale, a perceptiei lumii interioare si exterioare
Atelier 22.10 Tehnica de evaluarea a tipului de atasament, atat la copii cat si la adulti in termenii relatiilor pe care le au
 

Pentru inscrieri, detalii si informatii: terapeuti.prin.arta@gmail.com
 
*Inscrierile se pot face pentru toate cele 3 ateliere o data, sau pentru fiecare in parte, in limita locurilor libere. 


Simpozion "Cand arta devine terapie"
 
 
Data : 13 noiembrie 2021
Locatia: online pe platforma Zoom
Numar maxim de participanti: 100
Participare: gratuita
Pentru intrebari si detalii: terapeuti.prin.arta@gmail.com 
 


Simpozion online dedicat terapiilor prin arta. Pentru a participa la simpozion este necesară completarea formularului de inscriere. 

Numărul de participanți este limitat la 100 (limitările platformei) iar locurile vor fi ocupate în ordinea venirii în ziua simpozionului.

Evenimentele nu vor fi înregistrate de organizatori și nu este premisă înregistrarea acestora.

Vă mulțumesc pentru înțelegere!
 
  
 
Terapie de grup prin arta

Data de inceput: 26.11.2021

Numar de intalniri: 16 
Numar maxim participanti : 6 
Varsta participanti: 20+
Cand? In fiecare vineri de la 18:30 la 20:00 
Pret: 200 RON/ modul/ 4 intalniri
Inscrieri se fac pana pe data de : 20.11.2021
 
 

Uneori, limbajul verbal nu este suficient pentru a exprima emotii sau stari, mai ales atunci când verbalizarea acestora intr-un mod adecvat este coplesitoare sau atunci cand exista aspecte în viata ta despre care nu te simti confortabil sa vorbesti. In cadrul acestui grup de terapie prin arta, intr-un spatiu confortabil si sigur, ti se vor oferi instrumente pentru a articula vizual acele emotii, procesul creativ fiind folosit pentru explorare si exprimare de sine.

Materialele de arta cu multiplele lor trasaturi si proprietati terapeutice incurajeaza, sustin si permit exprimarea ideilor, emotiilor fapt ce determina deseori un proces de reflectie necesar intelegerii de sine si transformarii.

In cadrul sesiunilor de grup, poti invata cum sa identifici si sa eviti repetarea in relatiile actuale a unor modele inutile sau toxice din trecut. Arta va usura si mai mult lucrurile, caci uneori este mult mai usor sa observi tiparele în imagini.

Grupul ofera un mediu sigur si de sustinere pentru ca membrii sai sa poata lua sau sa-si asume decizii ce poate altfel le par riscate, dezvoltand astfel abilitatile de rezolvare a problemelor.  

De ce un grup de terapie prin arta?

Deoarece grupul ca entitate si in special dinamica din cadrul sau permit partajarea si explorarea multiplelor experiente emotionale personale sau întalnite in cadrul grupului. Aceste interactiuni devin parte a procesului terapeutic.

Calatoria personala prin arta in interiorul grupului serveste ca agent de schimbare, caci exprimarea prin arta a experientei personale ofera noi perspective, incurajeaza dezvoltarea abilitătiilor sociale si promoveaza dezvoltarea vocabularului emotional.

Impartasirea trairilor, emotiilor sau experientei si indentificarea celorlalti membrii ai grupului cu acestea face ca grupul sa fie un puternic suport pentru toti impreuna si pentru fiecare in parte in calatoria terapeutica. A cunoaste si a vedea inventivitatea celorlalti aflati poate în aceeasi situatie te pot ajuta sa gasesti solutii, sa privesti lucrurile din alt unghi, sa descoperi oportunitati si abordari diferite.

Pentru unii participanti, sustinerea celorlalti in cadrul sesiunile de grup are ca efect cresterea increderii, respectului de sine si a autoprecierii. 

 

Webinar -Planul de terapie  

 

Data: 8.12.2021

Ora: 18:00- 20:30 
Pret : 80 lei/ persoana 
Inscrieri se fac pana la data de : 29.11.2021


Scopul acestui webinar este de a imbogati sau de a actualiza cunostintele specialistilor din domeniul psihoterapiei pentru ca acestia sa se simta cat mai siguri pe ei legat si de aceasta parte a profesiei.


  • Ce este un plan de terapie?

  • Diferenta din planul de terapie si notitele de progres ale terapiei?

  • De ce este necesar un plan de terapie?

  • Care sunt beneficiile acestuia?

  • Ce ar trebui sa includa si ce nu ar trebui sa includa un plan de terapie?

  • Cum scrii un plan de terapie (scheletul sau: scopuri, obiective, interventii)?

  • Este nevoie sa faci update planului de terapie?

  • Cum sa faci un plan de terapie bun intr-un timp relativ scurt (exemple de situatii si populatii specifice) etc. sunt doar o parte din intrebarile ce isi vor gasi raspunsul in cadrul acestui webinar.

Webinarul se adreseaza psihologilor, psihoterapeutilor, consilierilor scolari, dar si viitorilor profesionisti, studenti sau proaspat absolventi ai Facultatii de Psihologie.