Cursuri si ateliere

anne varsh 0 Comments

      
      Folosirea lutului si a colajului in gestionarea furiei

 
Data: 29.06.2022
Ora: 18:00 -21:00
Numar maxim de participanti: 7
Locatie: platforma online Zoom
Adulti: 22 + 
Taxa de participare: 240 RON
*180 RON pentru inscrieri pana la data de 19.06.2022
Nivelul continutului webinarului: incepator/ intermediar

 
„Oricine poate deveni furios, este ușor, dar să fii supărat pe persoana potrivită la momentul potrivit, în scopul și în modul potrivit, aceasta nu stă în puterea tuturor și nu este ușor.” - Aristotel
Furia este poate una dintre emoțiile deseori greu de gestionat atât de cel cuprins de ea cât și de persoanele din jurul său, iar intervenția, atunci când furia apare, este deseori dificila. 
 
Folosind lutul si colajul, tehnici și activități specifice terapiei prin artă, în cadrul acestui atelier vei descoperi și învăța modalități noi, non-verbale de lucru cu furiei în cadrul sedințelor tale de psihoterapie. 
 
Atelierul se adresează psihologilor, psihoterapeuților, consilierilor sau asistenților sociali, cadre didactice ce doresc să-și mărească paleta de tehnici cu tehnici folosite de specialiștii în terapia prin artă.
 
Subiecte importante atinse in cadrul webinarului
 
- Scurta prezentare a lutului si a colajului
- Scurta introducerea in psihologia furiei
- Arta ca terapie si modalitati de folosirea a puterii terapeutice a acesteia
- Utilizarea lutului si a colajului in procesarea terapeutica a furiei
- Activitati tematice, specifice fiecarui motiv al furiei in parte
- Invatare prin reflectie (*unele dintre tehnicile sau activitatile descrise vor fi incercate in cadrul webinarului)

Pentru inscriere: terapeuti.prin.arta@gmail.com
 
 
Folosirea artei in scop terapeutic - Webinar "Povestea mea"

 
Data: 06.07.2022
Ora: 18:00 - 21:00
Numar maxim de participanti: 7
Adulti: 22+ 
Taxa de participare: 220 RON 
*180 RON pentru inscrieri pana la data de 27.06.2022
Nivelul continutului webinarului: incepator/ intermediar 

Webinar in cadrul carora vei putea invata, intelege si exersa tehnici ce folosesc arta in scop terapeutic, tehnici ce vor facilita comunicarea si vor furniza mai multe detalii despre client si povestea sa personala, despre modul sau de rezolvare a problemelor sau modalitatile sale de coping. Cursul se adreseaza psihologilor, psihoterapeutilor, consilierilor sau asistentilor sociali ce doresc sa-si mareasca paleta de tehnici, dar si cadrelor didactice ce lucreaza cu copii.

"Suntem creaturi ce povestesc povesti. Ca si copii noi ne insusim vorbirea pentru a putea povesti acele povesti ce sunt in interiorul nostru." Jerome S. Bruner

Este parte din natura nostra sa spunem si sa ascultam povesti, ba chiar ar fi greu sa concepem viata nostra fara ele. Mereu povestim, mereu cautam partasi si ascultatori la povestile noastre.

A povesti este modul nostru de a ne explicam si intelege lumea, mecanismul ce ne ajuta sa intelegem cine suntem, povestile fiind instrumentul cu ajutorul caruia organizam lucrurile ce ni se intampla.

Prin intermediul povestii putem sa ne descoperim pe noi intr-un mod nou si neasteptat, putem dezvalui altora lucruri ascunse in sufletul nostru sau sa construim legaturi cu ceilalti.
Simplul fapt de a impartasi o poveste altcuiva combate izolarea ce caracterizeaza uneori vietile nostre. Astfel, povestea poarta în ea sămânța comunității. 
 
Pentru mai multe detalii si informatii: terapeuti.prin.arta@gmail.com